.....

Sunday, December 23, 2012

sakit tanda Allah sayang...ye tak?

assalamualaikum..
alhamdulillah Allah masih lagi memberi saya peluang
untuk terus berjuang dalam medan maya ni..
ALHAMDULILLAH:)

sepertimana yang dijanjikan...saya nak cita waktu saya sakit tu kan...?

ringkas je yea ceritanya...AL-KISAH.....

masih saya ingat hari Rabu,28 november 2012....hari di mana pelajar-pelajar PRINSIP PERAKAUNAN mengambil peperiksaan..






 semua gambar...without AMAK...;(
sebelum hari rabu tu,ada gap lebih kurang seminggu jugakla untuk sambung periksa..saya bawa balik kawan sorang ke rumah...mestila saya balik sebab gap periksa sangat lama...saya blaja akaun dengan SIFU NABILA AHMAD...:)hehe...thanks k.bil tolong ajarkan akaun..saya memang lemah akaun nih...k.bil la banyak tolong saya dan kawan waktu cuti tu....moga Allah terima jasa baik k.bil...ameen..

ooppss!!lari sikit cerita...ok2..kita MAKE A U-TURN balik!!!hehe...(biasalah...tengah blaja pandu kereta and motor..masok siket ilmu kat siniey...hehe..)

hari akaun tiba jua...seramai 13 orang puteri MATRI yang ambil akaun..kami buat row-call sendiri disebabkan pelajar putera x mo buat..its OK...x kisah sangat pun..




sebelum masuk dewan tu...saya dah mula rasa sakit...sakit apa???Allah izin hari tu saya sakit perut yang amat sangat!!!hanya Allah ja yang tau betapa sakitnya waktu tu...sebelum masuk dewan tu,dah nangis2 dah..sebab tahan sakit...then bila masuk dewan tu...ok siket..paper 1 alhamdulillah saya jawab dengan baik walaupun saya x tahu berapa banyak yang saya betul dan yang salah...risau jugak tuh!!!

alhamdulillah...paper 1 selesai...

sebelum masuk dewan untuk paper two,sakit tu bertambah dan lagi teruk...sebelum kaki melangkah ke dewan,sempat saya berjumpa dengan cikgu fuad(guru akaun)waktu tu,saya tak nak bagitau cikgu yang saya sakit..sempat buat lawak lagi dengan cikgu...tapi tak tahan sangat,kawan saya tolong bagitau kat cikgu yang saya sakit..mintak cikgu fuad bagtau kat ketua pengawas dalam dewan untuk saya dikuarantinkan...

alhamdulillah...ketua pengawas tu prihatin...saya diletakkan di belakang sekali sebab bilangan pelajar yang ambil akaun tak ramai...jarak saya dengan kawan2 sangat jauh...waktu saya jawab tu,memang TAWAKKAL TUALALLAH...dah la saya lemah subjek ni,Allah bagi nikmat sakit plak kat saya time tu...memang terasa sungguh kasih sayangNya....air mata saya sampai terkena kertas jawapan...

tapi waktu tu saya dah tak kisah dah...basah ke tak kertas,yang penting saya jawab ja..saya dah tak kira jawapan tu betul ke salah..imbang ke tak imbang baki akhir....saya dah tak fikir menda2 tu..yang saya tau,tahan sakit dan JAWAB jea!!ada sorang pengawas tu siap carikan saya air panas untuk saya..alhamdulillah..syukur sangat waktu tu...memang terhutang budi sangat dengan cikgu tu...CIKGU WIDAD...terima kasih cikgu atas bantuanmu...:)moga Allah membalas budi pekerti cikgu...mau tak nya,kantin dah tutup,cikgu tu cari merata air panas..alhamdulillah di pejabat sekolah ada...

lupa pulak nak tulis....disebabkan saya sakit sangat...ketua pengawas pindahkan saya ke tingkat atas..waktu tu saya pikir..atas???dah la tak larat nak naik...jalan p0n macam dengan apa....tapi terpaksa gagahkan jua kaki untuk terus melangkah...(cewah!ayat perghhh...!!!hehe...)

alhamdulillah...saya diberi masa tambahan...waktu tu memang tak sempat nak habiskan jawapan2 akhir...tapi bila dapat masa tambahan,saya dah tak hirau dah...tulis jea apa yang ada dalam kepala nieyh...

bila habis jawab...lega sangat...tapi ada sikit la tak puas hati dengan jawapan yang saya buat..tapi apapun..memang syukur sangat..memang first time saya sakit teruk macam tu sekali...yang saya tak boleh lupa,cikgu2 n kengkawan banyak bantu saya...dan yang PALING tak boleh lupa adalah...kertas jawapan saya BASAH dengan titisan2 air mata...hehehe...alhamdulillah dakwat pen tak kembang..

kat sini,saya nak ucap terima kasih banyak2 kepada yang membantu saya secara saya sedar ataupun tak sedar...x nak la mentioned nama kat sini..takot ada yang tertinggal nama plak...jzaka/illahu khairun jaza' atas keprihatinan kalian...Allah saja yang dapat membalas kebaikan antum semua...

alhamdulillah jugak gap antara akaun dengan subjek seterusnya 4 hari..saya sakit lebih kurang 2 hari lebih...sempatla nak study jugak siket2...

moralnya di sini,kita mestilah bersangka baik dengan qada' dan qadar Allah..macam saya,prepare akaun selama hampir seminggu,tapi Allah izin kejap ja saya sakit..sakit hari akaun pulak tu...nikmat Allah terlalu banyak..jadi,janganlah kita menjadi hamba yang tidak pandai bersyukur...

dan saya yakin,akan ada hikmah di sebalik ujian yang saya terima ni....ujian Allah menandakan Dia sayang kita kan??sakit pun salah satu ujian daripadaNya...

mintak maaf andai p0st kali ni tak memuaskan hati mana2 pembaca...:)

wallahua'lam

2 comments:

  1. hurm....alhmdllah..dpt tau gak cte...yey!

    ReplyDelete